Магнезий, сърце, здраве, недостиг на магнезий, добавки с магнезий, здраве, здравен портал, лекари, лекар, консултация с лекар, медицина, болести, хранене, диететика, спорт, превенция

Магнезий – номер 1 избор за хранителна добавка

Прочетена: 78 пъти

Магнезий – правилният избор за хранителна добавка

Приемането на мултивитамини е ежедневие за половината от възрастните американци. На теория тези таблетки могат да запълнят хранителните пропуски на вашата диета.

Дори ако ядете предимно качествени храни, добавките могат да ви помогнат напълно да подобрите здравето си. Обаче е възможно мултивитамините всъщност да не са най-правилния отговор.

onlinemedicinedrts, последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

„Ако ме попитате кой минерал си заслужава най-много, бих казала магнезий.“

Думите са на Шайла Кадоган – професионален диетолог. Тя е завършила Университета на Мериленд, Колидж Парк със специалност „Хранене и наука за храните“. Има специализирани интереси в интегрираното хранене, хормоналното здраве и стомашно-чревното здраве.

Магнезият е минерал, който играе решаваща роля във всяка част на тялото, от мускулите до мозъка, бъбреците и сърцето. Типично правило е, че ако дадена храна е зелена или има фибри, тя съдържа този минерал. Храни като авокадо, бадеми и спанак се считат за добри източници на магнезий.

Добрият сън и стабилното психичното здраве също са едни от най-популярните причини за приемане на тази добавка. Един психолог нарича  магнезия „оригинално хапче за спокойствие“. Благодарение на това, че има многообещаващо действие при пациенти с депресия, тревожност, безсъние и стрес.

Магнезий, химическа структура на магнезий, магнезиеви молекули
Химична структура на магнезий

Хранителна добавка с магнезий може ефективно да намали и дори да спре припадъци. Епилепсията продължава да бъде все по-голямо безпокойство. Особено поради малкото медицински интервенции, които действат добре на хората боледуващи от нея. Минералът може да проникне в мозъка и да предостави защита на хората страдащи от епилепсия

Ето още предимства от приема на магнезий:

  • Предотвратяване на камъни в бъбреците;
  • Регулиране нивата на витамин D;
  • Намаляване на главоболието;
  • Укрепване на костите;
  • Подобряване на мускулното възстановяване след тренировка;
  • Поддържане на нормален сърдечен ритъм.

Сякаш самият магнезий е мултивитамин сам по себе си, нали? Този минерал може да бъде мощен инструмент за подобряване на вашето здраве чрез неговите различни функции в човешкия организъм.

Ние от също така бихме искали да добавим, че храненето и добавките са индивидуални за всеки. Не забравяйте да се консултирате със собствения си диетолог или лекар. Така ще направите най-доброто за вашето  ежедневие и начин на живот.


Може да прочетете още за:

  1. 5-HTP срещу депресия и наднормено тегло
  2. Понижете холестерола без лекарства!
  3. Витамини и добавки срещу висока кръвна захар
  4. Аминокиселината таурин забавя стареенето
  5. 5 упражнения за изгаряне на мазнините по корема

onlinemedicine.bg