Силата на виагра: Поглед към интимния живот

виагра, силденафил, ерекция, полов акт, сексуален акт, еректилна дисфункция

Прочетена: 114 пъти

Съдържание:

facebook, фейсбук, onlinemedicine.bg, onlinemedicinedrts
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

С усмивки към интимния живот: С какво помага виагра на мъжете?

За много мъже интимността е неразделна част от живота, която осигурява емоционална връзка, удоволствие и удовлетворение. Въпреки това има случаи, когато естественият ход може да се нуждае от едно “приятелско рамо”. Именно тук се намесва препаратът “Виагра“, широко признат и надежден медикамент, за да разпали отново пламъка на желанието и да се справи със стоянието на еректилна дисфункция. В тази статия ще се запознаем с това препарата Виагра, ще разгледаме по какъв начин действа и какъв е ефектът от препарата върху сексуалната функция на мъжете.

Що е то еректилна дисфункция и защо виагра би помогнала?

Еректилна дисфункция, често наричана еректилна слабост или липсваща ерекция, е често срещано състояние, засягащо милиони мъже по света. То включва постоянна невъзможност за постигане или поддържане на достатъчно здрава ерекция за извършването на пълноценен и страстен полов акт. При все че еректилна дисфункция може да се дължи на различни фактори, като стрес, тревожност и някои по-основни здравословни състояния, важно е да се отбележи, че това е напълно лечимо състояние, ако терапията започне своевременно.

Началото на виагра и появата на препарата на пазара

виагра, силденафил, ерекция, полов акт, сексуален акт, еректилна дисфункцияВиагра – търговско наименование и генерично или научно такова – силденафил, е препарат въведен в края на 90-те години на миналия век като революционно средство за лечение на еректилна дисфункция. Как обаче се стига до това откритие? Наистина ли учените през 90-те са търсили именно решение на проблемите с ерекцията на мъжките екземпляри в човешката популация?

Откриването на препарата виагра е случайно и предизвика революция в областта на сексуалното здраве на мъжете. Първоначално разработен като медикамент за лечение на белодробна и артериална хипертония, и стенокардия, изследователите скоро забелязват забележителния страничен ефект – способността да подобрява ерекцията на мъже в отделението за лечение на високо кръвно налягане.

По какъв механизъм действа виагра?

Механизмът, който стои зад ефикасността на виагра, се крие във взаимодействието ѝ с естествените процеси в организма. За да разберем това, трябва да разгледаме физиологията на ерекцията на половия член.

Когато мъжът се възбуди сексуално, в тялото се освобождава азотен оксид. Това химично вещество отпуска мускулите на пениса, позволявайки на кръвта да навлезе в гъбестите тела, предизвиквайки появата на ерекция. След еякулация или когато сексуалната стимулация приключи, сиреч, когато мъжът полети към рая от удоволствие, друг ензим, наречен фосфодиестераза тип 5 (ФДЕ5), разгражда азотния оксид, карайки мускулите да се свият и кръвта да изтече от пениса, което води до край на ерекцията.

Тук се появява виагра и нейното златно въздействие върху половия живот на мъжете. Виагра или силденафил, активната съставка на препарата, потиска действието на ензима фосфодиестераза тип 5. По този начин тя спомага за поддържане на повишени нива на азотен оксид в пениса, което позволява подобряване на притока на кръв и поддържане на здрава, плътна и хубава ерекция.

Виагра в сексуалната игра

виагра, силденафил, ерекция, полов акт, сексуален акт, еректилна дисфункция

Приемът на виагра обикновено включва поглъщане на таблетка приблизително 30 минути до един час преди започване на сексуална активност. Важно е да се отбележи, че все пак е необходима сексуална стимулация, за да се задействат ефектите на лекарството. След като бъде сексуално възбуден даден мъж, той може да почувства подобрена еректилна функция, което позволява по-задоволително и продължително сексуално преживяване.

Ефективност и безопасност при употребата на силденафил или виагра

Виагра е доказала своята ефективност при широк набор от мъже, включително и при такива с основни медицински състояния, водещи до развитие на еректилна дисфункция, като диабет или артериална хипертония. Въпреки това, подобно на всички лекарства, силденафил може да има потенциални нежелани реакции. Те могат да включват главоболие, зачервяване, стомашно разстройство и запушване на носа. Изключително важно е да се консултирате с вашия личен лекар или друг медицински специалист, преди да започнете да приемате виагра, за да определите дали тя е подходящ вариант за вас въз основа на индивидуалното здраве и медицинската ви история.

onlinemedicinedrts, последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Моля, имайте предвид, че тази статия предоставя обща информация за препарата виагра и е от важно значение мъжете да се консултират с лекар или фармацевт, преди да използват каквото и да е лекарство за лечение на еректилна дисфункция.


Още теми от раздела сексуална медицина може да прочетете тук:

  1. Защо мъжете предпочитат неангажиращи връзки?
  2. Хранителни добавки – коментар по темата
  3. Менопауза – 12 основни симптома
  4. Защо не изпитваме оргазъм – аноргазмия?
  5. Защита от слънце за коса и кожа през лятото

Автор: д-р Цанко Стефанов

Consent Preferences