Съхранете здравето на очите си: 4 основни съвета

EMDR, десенсибилизация, движение на очите, здраве на очите, очи, здравето на очите

Съдържание:

facebook, фейсбук, onlinemedicine.bg, onlinemedicinedrts
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Няколко навика, с които да поддържате здравето на очите си в отлична форма

Грижата за вашите очи ви може да ви помогне да поддържате добро зрение. Особено ако често се взирате в компютъра или телефона. Редовните прегледи при очен лекар са от съществено значение за вашето здраве.

Ние от Online Medicine BG бихме желали да ви препоръчаме няколко прости ежедневни навика. Те ще ви помогнат да подобрите здравето на очите си и да намалите риска от здравословни проблеми за в бъдеще.

onlinemedicinedrts, последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Носете слънчеви очила и пазете здравето на очите си

Излагането на очите ви на ултравиолетови лъчи може да доведе до увреждане. Носенето на слънчеви очила ще блокира вредната ултравиолетова светлина. То ще намали риска от очни заболявания като катаракта, слънчево изгаряне и рак на окото. Така счита Американската академия по офталмология.

Почивайте от екрана на компютъра за по-добро здравето на очите ви

Продължителното време пред екрана може да причини сухота в очите, болки във врата и раменете, замъглено зрение, главоболие и напрежение на очите или компютърен зрителен синдром. Американската оптометрична асоциация препоръчва да използвате правилото 20-20-20 за предотвратяването на подобни проблеми. На всеки 20 минути гледайте нещо на поне 20 фута (6 метра) разстояние за 20 секунди.

Почивайте и от четенето на книги, за да съхраните здравето на очите си

здравето на очите, съхранете очите, зрение, поглед, здрави очи, очиВремето пред компютъра не е единственият начин да натоварите очите си. Когато четете книга, вероятно също я държите близо пред лицето си за дълги периоди от време. И двете дейности могат да доведат до късогледство (миопия). Точно както трябва да използвате правилото 20-20-20, за да почивате от компютъра, така трябва да използвате това правило и за да отморите от четенето.

Движете се за отлично здраве на очите ви

Редовните упражнения могат да осигурят ползи за здравето на очите. Примерно укрепване на здравите кръвоносни съдове и намаляване на риска от развитие на глаукома и диабетна ретинопатия. Ние от Online Medicine BG ви препоръчваме поне 150 минути умерена аеробна дейност на седмица. И още два дни силови тренировки за вашите мускули. Можете също така да практикувате упражнения за очите, за да намалите напрежението и умората в тях, и то докато седите на бюрото си.


Може да прочетете още за:

  1. Най-честите очни заболявания: 7 състояния

onlinemedicine.bg

Consent Preferences