Защо мъжете предпочитат неангажиращи връзки?

синдром на Казанова, неангажиращи връзки, аноргазмия, аноргазмия при жени, аноргазмия при мъже

Прочетена: 121 пъти

Съдържание:

facebook, фейсбук, onlinemedicine.bg, onlinemedicinedrts
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Защо мъжете предпочитат неангажиращи взаимоотношения с жените пред отдаването си във връзка?

В света на запознанствата може да се потопите в океан от сложни взаимодействия и да се сблъскате с множество различни хора, съдби, разбирания и предпочитания. В едни случаи, заради културни ценности, а в други – заради не чак толкова културни, мъжете, търсещи неангажиращи взаимоотношения с нежните представители на човечеството, стават все повече и повече, а мотивите за тази промяна в течението не са особено ясни. Засега.

Осъзнаването на основните причини, поради които мъжете търсят този тип взаимоотношения с една дама, реално може да хвърли огромна светлина в тунела при проучване на тяхното поведение и предпочитания в личния им и сексуален живот.

Що е то неангажираща връзка?

Случайната и неангажираща връзка се характеризира най-вече с липсата на очаквания за сериозно обвързване или дългосрочни планове в последствие. Това е форма на запознанство, която процъфтява, като поддържа отношенията между мъжа и жената леки, приятни и без особено много стрес и напрежение, които се срещат при по-сериозните партньорски взаимоотношения.

Неангажиращите връзки се срещат под различни форми. Те позволяват на хората да поддържат по-леки и безгрижни контакти с противоположния пол без тежестта на емоционалната обвързаност. Някои хора избират да се занимават основно с връзки тип “случаен секс” без излишни емоции. За тези, които не са сигурни в дългосрочните си романтични желания и цели, неангажиращите връзки и воденето на полов живот без особени последващи задължения и грижи към противоположния пол предоставят идеална възможност за поддържане на полигамен начин на живот, без излишни притеснения, докато се появи правилният за тях партньор.

А сега нека да разгледаме кои са основните мотиви, стоящи зад предпочитанията на мъжете към поддържането на неангажиращи връзки с дамите.

Загадката на неангажиращите връзки: защо мъжете ги предпочитат?

Запознанствата могат да бъдат сложен психологически и емоционален казус, а когато крайната цел е случайна и неангажираща връзка, нещата могат да станат още по-проблемни. Най-вече за жените.аноргазмия, аноргазмия при жени, аноргазмия при мъже

Притеснения от новото, най-вече в света на запознанствата

В сферата на романтичните връзки някои мъже могат спокойно да бъдат определени като неопитни зайчета, поради късно развитие на сексуалния им живот или липса на впечатляващ опит в запознанствата и комуникацията с представителите на женския пол. Случайните запознанства им служат за леко и плавно навлизане в света на връзките, като им позволяват да осъзнаят и разберат желанията си, без да поемат непосилни за тях ангажименти.

Други мъже избягват всячески сериозни ангажименти с жените

Някои мъже не търсят активно сериозни ангажименти поради фокусиране върху професионалното си развитие и преследване на кариера, лично удоволствие от самостоятелния на живот или преминаване през трудни етапи от живота. Неангажиращите връзки са в съответствие с настоящите им житейски приоритети и затова се превръщат във фикс-идея в съзнанието им, за да избягват проблемно за тях навлизане в по-сериозна връзка с жена.

Период на възстановяване от изминала и тежка връзка

Преживените чувства към бившия партньор могат да възпрат мъжете от търсене на сериозни ангажименти с противоположния пол. Това е така нареченият “охладителен период“. И в този ред на мисли, мъжете възприемат неангажиращите връзки с жените като начин “да се излекуват” и да продължат напред без особено емоционално бреме. За жалост, обаче, точно този вид “горчив опит” също така кара мъжете да се колебаят дали да се впуснат отново в романтична и разтърсваща от емоции връзка. Приемете го като вид защитен механизъм за оцеляване в морето от красота, което ни заобикаля по улиците, в лицата на прекрасните дами.

Някои са “алергични” към драма и твърде много ненужно вълнение

Понякога сериозните връзки водят до едни такива заплетени ситуации във взаимоотношенията, което особено често включва редовни скандали и караници между партньори, вследствие на някакъв вид недоразумение, както и появата на ревност у единия от партньорите или наложителното взимане на по-сериозни житейски решения, което в немалък процент от случаите “стряска” партньорите и това води до един порочен кръг от проблеми.

В този момент партньорите вместо да разрешат проблема единно, като едно цяло, като силен колектив, те започват да се карат помежду си и обричат на провал всичко красиво, нежно и сладко, което е изградено през изминалите месеци или години. Именно заради това, някои мъже просто избягват по всякакъв начин навлизането в сериозна връзка с представител на противоположния пол.

Други мъже пък искат да се наслаждават на свободата си и самостоятелния си начин на живот

Много мъже обичат да се наслаждават на свободата в личния си живот и това ги подтиква към друга форма на комуникация с жените, която им позволява да осъзнаят желанията си и възможностите си, без да налагат ограничения в избора си. И неангажиращите връзки с дамите кореспондират именно с това тяхно желание.

onlinemedicinedrts, последвайте ни във фейсбук
Моля, последвайте ни във фейсбук, като кликнете върху тази картинка.

Разкритие на личния живот и връзката с приятели и роднини

Представянето на партньора пред приятели и роднини може да се възприеме като голямо предизвикателство за много мъже и така да се превърне в особено обезкуражаващ фактор що се отнася до поддържането на здравословна връзка с представител на противоположния пол. Случайните запознанства намаляват напрежението, свързано с тези запознанства и макар и временно – разрешават проблемите от дневния ред.

Приятели без задръжки

Връзките тип “приятели без задръжки” са така наречения masterpiece или шедьовър в партньорските взаимоотношения. Много мъже предпочитат именно този вид отношения с нежната част от обществото, с обещанието за взаимно уважение, комфорт и доверие, които да направят изживяването още по-приятно и много по-леко, и по-малко неловко.

Правилата на връзките отблъсква мъжете и ги тласка към неангажиращи контакти

Нежеланието да се спазват правила или граници в една връзка, които не съответстват на личните ценности и разбирания на мъжките представители на човешкия свят, може да ги подтикне именно към преследването на неангажиращи връзки, които в основата си предлагат автономност без особено много ограничения.

Какви ползи виждат мъжете в неангажиращите връзки?

  1. Ниска до липсваща степен на ангажираност: Случайните и неангажиращи връзки са в съответствие с често по-страхлива природа на мъжете по отношение на по-сериозното обвързване, като позволяват връзка без непосредствени очаквания.
  2. По-малка отговорност и мисли по партньора: Случайните и неангажиращи връзки обикновено изискват по-малко умствена енергия и емоционален труд, отколкото по-сериозните такива.
  3. Удобство и комфорт: Този тип взаимоотноешния се вписват по-добре в заетия график на мъжете и предлагат добро приятелство с представител на противоположния пол, както и ползите от качествен, хубав, страстен, емоционален и завладяващ секс.
  4. Липса на напрежение: Липсата на напрежение при мъжете носи много позитиви при взаимоотношенията си жените. Доказателствата сочат, че прекалено взискателните към себе си и тревожни мъже често развиват преждевременна еякулация, която удря всеки един мъж по егото и достойнството с железен нагорешен меч и ги разрязва направо през сърцето. Мислъта за ангажимент предизвиква често силен спад в нивата на серотонин, а това води до “засечки в пистолета”, тоест липса на ерекция в сюблимния момент, както и скоростно семеизпразване, сякаш са отишли на състезание по най-бързо изстрелване на ракета. Този стрес и кофти последствията, обаче, са неприятно както за мъжете, така и за жените. Мъжете искат да виждат своите партньорки задоволени почти толкова колкото искат себе си доволни. Да не каже и повече.
  5. Фокус върху личностното развитие: Неангажиращите връзки позволяват на мъжете да отдават приоритет на личното и професионалното си развитие без ограничения във връзката.
  6. Несигурност в бъдещето на връзката: Неангажиращите връзки и запознанства позволяват на мъжете да живеят в настоящето, без да се притесняват за бъдещето, което намалява стреса, свързан с връзката и респективно дава шанс за по-плодородни и ползотворни изживявания в леглото, на дивана, в банята и където още се сетите, оставям го на фантазията ви.
  7. Лесно прекратяване: Мъжете могат да прекратят връзките без ангажимент особено лесно, ако нещата загубят своя чар и емоция, както и ако започне да се превръща в проблем, било то заради загуба на интерес или заради влюбване у единия от партньорите.
  8. Повишаване на самочувствието: За жалост, немалък процент мъже използват неангажиращите връзки, за да си дадат едно хубаво напомпване на егото и самочувствието. Често започват да изпитват чувството, че са желани, а това особено често води до грандиозни грешки в живота. Затова, скъпи приятели от мъжкия свят, мислете с главите си. С горните глави.мъж и жена в легло, неангажиращи връзки, случаен секс

Как да направите така, че да влезете във връзка с мъж, с когото сте поддържали неангажиращи взаимоотношения, без да разрушите всичко след включването на идеята си?

Ако желаете да преминете от неангажиращи към по-сериозно обвързващи взаимоотношения с партньора си, е хубаво да следвате някои прости стъпки, които да гарантират поне 90% успех в начинанието.

  1. Открита комуникация: Мъжете обичаме откритата и точна комуникация. Проведете честен и почтен разговор за посоката на връзката ви и за вашите очаквания, и желания. Не поставяйте вашите лични желания на второ място, само и само да запазите контакт с партньора си. Повярвайте ми, мили дами, не си струва. Животът е един и трябва да го живеем пълноценно, достойно и с щастие.
  2. Търпение: Задължително му дайте време да вземе решение, без да му оказвате натиск. Натискът ни връща нагоре по точките в статията, които карат мъжете да търсят неангажиращи връзки.
  3. Взаимни спокойствие и удоволствие във времето ви заедно: Прекарвайте време заедно, като се фокусирате върху задълбочаването на връзката и отношенията ви. Правете заедно ползотворни неща. Разхождайте се.
  4. Бъдете себе си – Това е най-силният афродизиак за силните мъже.
  5. Бъдете независими: Поддържайте собствения си живот и правете самостоятелни планове, като давате възможност на партньора ви да се включи в тях, ако желае.

Поддържане на баланс във взаимоотношенията и отговорност – моето лично мнение и позиция по темата, като автор на този писмен материал

Безплатна консултация с лекар, д-р Цанко Стефанов
Личен коментар по темата

В разгара на проучването на различните мотиви, поради които някои мъже избират случайни връзки, е жизненоважно да се подчертае значението на отговорността и баланса за развитието на здравословни и качествени междуличностни връзки. Въпреки че неангажиращите връзки имат своето място в психическото развитие на голям процент мъже и израстването им като мъже, също толкова важно е да застъпим и една по-важна, по-етична и по-ценностна перспектива в развитието на мъжете и изграждането на мъжественост, която включва понятията “отговорност” и “ангажираност“.

Защо мъжете трябва да бъдат отговорни?

Още от ранна детска възраст мъжете трябва да бъдат възпитавани в дълбоко чувство за отговорност, което надхвърля рамките на взаимоотношенията и се разпростира върху всички аспекти на живота. Това включва не само професионалните им начинания, но и взаимодействието им с приятели, семейство и най-вече с представителите на нежния пол – техните партньорки.

Здравият баланс в отношенията

Уравновесеното и балансирано развитие на мъжете, което ги учи да бъдат отговорни личности, е от основно значение за цялостното развитие на представителите на мъжкия свят и най-вече – на ценностната им система. От съществено значение е да се внуши на младите мъже убеждението, че да си отговорен не е бреме, а белег за зрялост и характер. Насърчаването им да поемат отговорност за своите действия, решения и ангажименти ги подготвя да се ориентират в сложния лабиринт на живота с благодат и голяма доза почтеност.

Взаимоотношения изградени на базата на отговорност:

В сферата на романтичните взаимоотношения с представителите на нежния пол, концепцията за отговорност придобива огромно значение. Мъжете трябва да бъдат обучавани от ранна детска възраст да подхождат към връзките като към равнопоставени и споделени отговорности между двете основни движещи сили – мъжът и жената. Това означава, че трябва да допринасят активност за развитието и поддържането на цялостна здравословна връзка, а не само на емоционалната такава.

Постигане на баланс между свобода и отговорност

От решаващо значение е да се постигне баланс между свободата да се изследват различни видове взаимоотношения и отговорността да се отнасят към всички партньори с уважение и достойнство. Възпитаването на мъжете от ранна възраст да бъдат отговорни във взаимоотношенията си жените допринася за развитието на по-здрави и емоционално стабилни връзки, както и за тяхното личностното израстване и развитие.

Възпитанието над бъдещите поколения

Възпитавайки младите момчета и мъже на отговорност и баланс, и равноправие във взаимоотношенията с противоположния пол, ние даваме възможност на нашите наследници да развиват умения, като уважение, състрадание, любов и поддържане на пълноценна връзка с избраната от тях дама. Да, тези думи за някои могат да звучат плашещо, но истината, скъпи приятели, е, че по този начин се подсигурява формиране на пълноценни личности, което в реалния живот е вид инвестиция в развитието на обществото и в бъдещето, в което и мъжете, и жените могат да живеят пълноценно, необременени от остарели стереотипи, очаквания и изисквания.


  1. Защо не изпитваме оргазъм – аноргазмия?
  2. Менопауза – 12 основни симптома
  3. Гоблен на ума: Бродиране с нишките на въображението
  4. Депресия и депривация: ускорители на биологичното стареене
  5. Чесане по гърба – терапия за психиката и емоциите

Автор: д-р Цанко Стефанов

Consent Preferences